Templomunkban muködo közösségek

Templomunkban működő közösségek


Templomunk énekkara

Templomunk énekkara 1998 óta működik. Annak idején Varga Erzsébet, a templom kántora vezetésével kezdtünk zsoltárokat, introitusokat, communiokat, ünnepi szekvenciákat énekelni a vasárnap reggeli szentmiséken. Nagy lelkesedéssel fogadtuk ötleteit, melyhez szívesen csatlakoztak fiatalok és idősebbek egyaránt. Két év múlva az énekkar vezetését Molnár Petra vette át és innentől a karácsonyi éjféli mise előtti hangverseny gondolata is megszületett. Pár év múlva vezető nélkül maradtunk, de ünnepekkor továbbra is örömmel énekeltünk. 2004-től havonta egyszer ... Tovább


Oltáregylet

Az Oltáregylet a templom felszentelésével egyidős, de korábban is működött ezen a területen hasonló, a közeli lazarista kápolnában.
Maga a közösség az vállalja, hogy imádkozza a teljes szentolvasót. Egy-egy tag a beosztás szerint kap egy-egy tizedet, és ezt minden nap elmondja egy hónapon keresztül. Aki ismeri a rózsafüzért és használja, tudja azt imádkozni, az minden további nélkül beléphet. Ha van lehetőség, jó ha a tag eljön a havi szentségimádásra, de ez nem előírás. A társulat tagja havonta kap egy-egy tizedet, az úgynevezett „titkot”. Ez tulajdonképpen egy szentkép egy jelenettel Jézusról az adott tizedhez kapcsolódva. A titokcsere általában minden hónap első vasárnapján történik, a délutáni szentségimádás előtt és után.
Várunk mindenkit szeretettel: fiatalabbakat, idősebbeket, nőket és férfiakat is!


Szeretetláng csoport

Cursillós közösségünk 2009 novemberében alakult. Közös megegyezéssel és némi "felsőbb vezetés" hatására a Szeretetláng elnevezést választottuk, utalva a legfőbb erényre, és tisztelegve a hazánkból kiindult mozgalom előtt, és nem utolsó sorban a Máriához való kötődésünk miatt.
Célunk megegyezik a Cursillo mozgalom céljával: Magyarországot újra kereszténnyé tenni a rendelkezésre álló eszközök segítségével. Ehhez azonban hiteles keresztény életre van szükség, ami a közösségben jobban megélhető, a kiscsoport ezt a célt is szolgálja.
A csoportfoglalkozások meghatározott menetrend szerint zajlanak, "hűséggel a hagyományokhoz". A csatlakozáshoz két dolog szükséges: részt kell venni egy cursillós hétvégén, és egyet kell érteni a mozgalom főbb törekvéseivel.

Bővebb információ a mozgalomról a www.cursillo.hu honlapon található.


Királyerdei templomunk - A Csepel-Királyerdei Szűz Mária Szeplőtelen Szíve római katolikus plébániatemplom oldala © 2012- Minden jog fenntartva