Az Isteni Irgalmassg rzsafzre

"Azokat a lelkeket, akik ezt a rzsafzrt imdkozzk, mr letkben krlleli irgalmam, klnsen pedig halluk rjn." (Napl 754) "Ha ezt az imt haldokl mellett mondjk, mrsklődik Isten haragja s mrhetetlen irgalom veszi krl a lelket." (Napl 811)

"Imdkozd kilenc napig a rendes olvasn a kvetkezőkppen: Előszr egy Miatynkot, dvzlgyet s Hiszekegyet imdkozz, ezutn a nagy szemekre a kvetkezoket ismteld:
rk Atya! Felajnlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jzus Krisztusnak Testt s Vrt, Lelkt s Istensgt engesztelsl bűneinkrt s az egsz vilg bűneirt;
majd a kis szemekre: Jzus fjdalmas knszenvedsrt irgalmazz neknk s az egsz vilgnak!
Vgn hromszor ismteld e szavakat: Szent Isten, Szent Erős, Szent Halhatatlan, irgalmazz neknk s az egsz vilgnak!"(Napl 476)

Az irgalmassg rja

"Valahnyszor hallod, hogy hrmat t az ra, merlj el teljesen irgalmassgomban, dicsőtsd s magasztald; hvd le az egsz vilgra hatalmt, főleg szegny bűnskre, mert az irgalom ebben az rban nylt meg teljesen a lelkek szmra." (Napl 1572) "Igyekezz ebben az rban elvgezni a keresztutat! Ha ez nem lehetsges, kis időre trj be a kpolnba, tiszteld irgalommal teli Szvemet a Legmltsgosabb Oltriszentsgben. Ha ez sem lehetsges, akkor merlj el imdsgban - ha rviden is- ott, ahol ppen vagy." (Napl 1572)
"Dlutn hrom rakor knyrgj irgalmamrt, foleg a bűnsk rszre. Mlylj el, ha csak rvid időre is, szenvedseimben, főleg elhagyatottsgomban hallom rjn. Ez a nagy irgalom rja a vilg szmra. Megengedem, hogy behatolj hallos szomorsgomba. Ebben az rban nem tagadok meg semmit a lelkektől, akik szenvedseimre hivatkozva krnek tőlem valamit."(Napl 1320)

Az Irgalmassg tiszteletnek terjesztse: "Azokat a lelkeket, akik irgalmassgom tisztelett terjesztik, egsz letkben megoltalmazom, mint gyengd anya vja csecsemőjt. Halluk rjn pedig nem brjuk, hanem irgalmas Megvltjuk leszek." (Napl 1075)


Az Isteni Irgalmassg rzsafzre
Kilenced az Isteni Irgalmassghoz
Szent Faustyna Kowalska
Főoldal
Királyerdei templomunk - A Csepel-Királyerdei Szűz Mária Szeplőtelen Szíve római katolikus plébániatemplom oldala © 2012- Minden jog fenntartva